INFO KOSÁR

Boat d'opera PROGRAM

2020. augusztus 2.

Boat d'Opera csónakos túra a Tisza-tó koncerthelyszínein
 
Mi az, amit a művészet szerelmesei és a Tisza-tó válogatott természeti szépségeinek imádói tudnak? Titkos tippjük az idei nyárra, augusztus 2-re a Boat d'Opera!
 
Ez egy olyan vasárnapi, különleges vízi kirándulás, amelynek minden egyes állomása egy-egy koncerthelyszín, ahol élő zene fogadja a 8-10 fős csónakokon érkező zenerajongókat.
 
Közelítsd meg új irányból a Tisza-tó ismeretlen csodáit!
 
Ha valami egészen különleges élményre vágysz, amely egyesíti magában a művészet és a természet szeretetét, akkor most szállj be ebbe!
 
Túravezetőink a remek hangulatú, kis csónakcsoportokat szakértelemmel és biztos kézzel kormányozzák el a komolyzenét és egyéb igényes műfajokat új környezetben, festői helyszíneken megszólaltató koncertek helyszíneire.
 
Egy-egy csónak teljes utastársasága akár a saját baráti köröd és/vagy a családod is lehet, hiszen a Tisza-tó többi zenei programjához hasonlóan, amit a Természet Operaháza idén nyáron szervez, a Boat d'Opera is kimondottan gyerekbarát, minden korosztályt, igényes ízlésű művészetrajongót és természetkedvelőt befogadó rendezvény.
 
A művészet és a természet szeretete egy gyökérről sarjad
 
– ez a Tisza-tó partján szervezett rendezvényeink közös művészi hitvallása, ars poeticája. Aki pedig mindkettőt szereti, az nálunk épp jó helyen jár.
 
Csónakjaink a tavon át visznek el a koncertek helyszíneire. A túravezetők emellett a Tisza-tó egyedi növény- és állatvilágát is testközelből és élményszerűen ismertetik meg veled. Az élményt pedig csak fokozzák a minőségi zene fenséges hangjai.
 
Miért érdemes csónakon megközelítened a Zenét?
 
A művészet oltárához nem mindennapi módon szokott járulni az ember.
 
Van, aki ünneplőbe öltözik ilyenkor, és komoly arcot ölt. Szerintünk azonban más, jobb módja is van annak, hogy különlegessé tegyük számodra a nagy találkozást.
 
Ezért a Tisza-tó partját választottuk ahhoz, hogy mindenkihez, aki nyitott az újdonságra, közelebb hozzuk azt az érzést, amit csak az igényes műfajú, élő, hangszeres zene tud nyújtani.
 
Meggyőződésünk, hogy a komolyzenét nem (csak) az ünnepélyes komolyság szerettetheti meg a befogadóval. Úgy gondoljuk, hogy sokkal inkább az életközelség és a természetesség a legméltóbb közege.
 
Hát innen eredt az ötlet, hogy a füvekhez, a fákhoz, a nyári napsütéshez, na meg a Tisza-tó csodálatos élővilágához közel, egyenesen a Természet Operaházában szervezzük meg a nagyszabású rendezvénysorozatot.
 
Ráadásul azért érdemes beszállnod a csónakba, mert varázslatos, szárazföldön nem megközelíthető helyszíneket is elérünk így. A tavon hol ringatózó, hol sebesen száguldó, útközben pazar látványt eléd táró vízi járművünkön könnyed borokat kóstolgatva kiváló előadók műsorait hallhatod és láthatod, igényes és meghitt társaságban.
 
Különböző, de mindig színvonalas stílusokkal (nem csak komolyzenével) találkozhatsz a Tisza-tó partján és vizén, a csónakút megannyi állomásán. De természetesen nem maradhatnak el az érintett települések bemutatkozásai, egyedi színeinek felvillantása és a szellemi gyönyörök mellett az ínyenc ízlései, örömei, a gasztronómiai élvezetek sem.
 
Csónakkal a koncertre: van ilyen!
 
Méghozzá idén nyáron, augusztus 2-án, a hónap utolsó vasárnapján. Készülj fel az idei nyár nagy eseményére, és beszállás: Téged is vár a természet minden szépséggel teli operaháza és a Tisza-tó csodája!
 

 
1. Tiszafüred Morotva Kerékpáros Pihenőpark OPERUN futás Miklósa Erika operaénekessel 8:00
rajtszám átvétel, regisztráció
1. Tiszafüred, Morotva Kerékpáros Pihenőpark Regisztráció csónakos túrára 8:30
FELTOTESALATTTARTALOM
2. Tiszafüred, Morotva Kerékpáros Pihenőpark The Teachers Dixie Band 9:00
FELTOTESALATTTARTALOM
3. Tiszafüred, Morotva Kerékpáros Pihenőpark Indulás 10:00
FELTOTESALATTTARTALOM
4. Balneum Hotel parkja FareMido Operatársulat 10:20
FELTOTESALATTTARTALOM
5. Tisza-tavi Horgászközpont Kegye János pánsíp, Kéri György skótduda 11:30
 
6. Hableány Hotel előtti vízparti terület Szalonna és Bandája 13:00
ebéd
 
7. Kormorán kikötő Lőrincz Judit szoprán és Turpinszky Gippert Béla tenor 14:45
FELTOTESALATTTARTALOM
8. Tiszafüred, Morotva Kerékpáros Pihenőpark Érkezés 16:00
 
 
Facebook Instagram