INFO KOSÁR

Boat d'opera / Családi TO'PiknikPROGRAM

2019. július 28.

Boat d'Opera csónakos túra a Tisza-tó koncerthelyszínein
 
Mi az, amit a művészet szerelmesei és a Tisza-tó válogatott természeti szépségeinek imádói tudnak? Titkos tippjük az idei nyárra, július 28-ra a Boat d'Opera!
 
Ez egy olyan vasárnapi, különleges vízi kirándulás, amelynek minden egyes állomása egy-egy koncerthelyszín, ahol élő zene fogadja a 8-10 fős csónakokon érkező zenerajongókat.
 
Közelítsd meg új irányból a Tisza-tó ismeretlen csodáit!
 
Ha valami egészen különleges élményre vágysz, amely egyesíti magában a művészet és a természet szeretetét, akkor most szállj be ebbe!
 
Túravezetőink a remek hangulatú, kis csónakcsoportokat szakértelemmel és biztos kézzel kormányozzák el a komolyzenét és egyéb igényes műfajokat új környezetben, festői helyszíneken megszólaltató koncertek helyszíneire.
 
Egy-egy csónak teljes utastársasága akár a saját baráti köröd és/vagy a családod is lehet, hiszen a Tisza-tó többi zenei programjához hasonlóan, amit a Természet Operaháza idén nyáron szervez, a Boat d'Opera is kimondottan gyerekbarát, minden korosztályt, igényes ízlésű művészetrajongót és természetkedvelőt befogadó rendezvény.
 
A művészet és a természet szeretete egy gyökérről sarjad
 
– ez a Tisza-tó partján szervezett rendezvényeink közös művészi hitvallása, ars poeticája. Aki pedig mindkettőt szereti, az nálunk épp jó helyen jár.
 
Csónakjaink a tavon át visznek el a koncertek helyszíneire. A túravezetők emellett a Tisza-tó egyedi növény- és állatvilágát is testközelből és élményszerűen ismertetik meg veled. Az élményt pedig csak fokozzák a minőségi zene fenséges hangjai.
 
Miért érdemes csónakon megközelítened a Zenét?
 
A művészet oltárához nem mindennapi módon szokott járulni az ember.
 
Van, aki ünneplőbe öltözik ilyenkor, és komoly arcot ölt. Szerintünk azonban más, jobb módja is van annak, hogy különlegessé tegyük számodra a nagy találkozást.
 
Ezért a Tisza-tó partját választottuk ahhoz, hogy mindenkihez, aki nyitott az újdonságra, közelebb hozzuk azt az érzést, amit csak az igényes műfajú, élő, hangszeres zene tud nyújtani.
 
Meggyőződésünk, hogy a komolyzenét nem (csak) az ünnepélyes komolyság szerettetheti meg a befogadóval. Úgy gondoljuk, hogy sokkal inkább az életközelség és a természetesség a legméltóbb közege.
 
Hát innen eredt az ötlet, hogy a füvekhez, a fákhoz, a nyári napsütéshez, na meg a Tisza-tó csodálatos élővilágához közel, egyenesen a Természet Operaházában szervezzük meg a nagyszabású rendezvénysorozatot.
 
Ráadásul azért érdemes beszállnod a csónakba, mert varázslatos, szárazföldön nem megközelíthető helyszíneket is elérünk így. A tavon hol ringatózó, hol sebesen száguldó, útközben pazar látványt eléd táró vízi járművünkön könnyed borokat kóstolgatva kiváló előadók műsorait hallhatod és láthatod, igényes és meghitt társaságban.
 
Különböző, de mindig színvonalas stílusokkal (nem csak komolyzenével) találkozhatsz a Tisza-tó partján és vizén, a csónakút megannyi állomásán. De természetesen nem maradhatnak el az érintett települések bemutatkozásai, egyedi színeinek felvillantása és a szellemi gyönyörök mellett az ínyenc ízlései, örömei, a gasztronómiai élvezetek sem.
 
Csónakkal a koncertre: van ilyen!
 
Méghozzá idén nyáron, július 28-án, a hónap utolsó vasárnapján. Készülj fel az idei nyár nagy eseményére, és beszállás: Téged is vár a természet minden szépséggel teli operaháza és a Tisza-tó csodája!
 

 
1. Tiszafüred - Morotva Kerékpáros Pihenőpark Regisztráció és indulás, fellépő: 50 éves az MH Légierő Zenekar Szolnok 8:00
- Regisztráció és indulás
- 50 éves az MH Légierő Zenekar Szolnok 
2. Tiszafüred - Kalandsziget Bársony Bálint, szaxofonművész és Bábel Klára, hárfaművész 10:10
Bársony Bálint, szaxofonművész és Bábel Klára, hárfaművész közös produkciója.

Bársony Bálint

Bársony Bálint Artisjus - Fonogram díjas szaxofonművész, zeneszerző.
A Back II Black zenekarban 10 évig szólistaként alkotott, majd Sunshine Jazz néven első saját nevével fémjelzett lemeze 2010 legjobb jazz albuma díjat kapta meg. Hangszersimogató című kezdemenyézése 7 éve nagy sikerrel hívja közös zenélésre és éneklésre nemcsak a gyermekeket, de a szülőket is. Az Operettszínház felkérésére írt Amerikai Komédia című swingjátéka nagy sikerrel fut a Kálmán Imre Teátrumban. E mellett a Chicagói Hercegnő című darabban Bobyt az amerikai szaxofonost alakítja valamit Swingoperett címen új köntösben játsza hat tagú zenekarával a közismert operettörökzöldeket népszerű szólistákkal kiegészülve. Magyar Rhapsody Projekt címmel idén jelenik meg első nagylemezük, melyben nagy Magyar klasszikusokat dolgoztak át szaxofonra és jazz kvintettre hangszerelve. 2015-ben közel három hónapot töltött Nepálban, ahol tanulmányozta a hangtálas tisztítás rejtelmeit és az azóta felépített Budai Jurtaközpontban rendszeresen tart hangtálas hangfürdőket a harmóniára és lelki békére vágyóknak.


Bársony Bálint, szaxofonművész: weboldal
Bábel Klára hárfaművész: weboldal
3. Tiszafüred - Balneum Hotel, Stég Kalmus Felicián, csellóművész 11:00
Kalmus Felicián
#randomcello
Komolyzene felrázva, nem keverve….


Felicián koncert műsorában a legnagyobb klasszikusok mellett filmzenék, népdalok, és saját szerzeményei szólalnak meg.
Játszon bármit, az magán hordozza egyedi, senkivel össze nem téveszthető stílusát, zenei sármja játszi könnyedséggel nyitja meg a hallgatók szívét a komolyzene irányába.
Gyönyörű ívekben gondolkodik és kézenfogva vezeti végig hallgatóját egy nagyon színes instrumentális (hangszeres) zenei világban. Otthonosan kombinálja a szimfonikus hangzást és az elektronikus zenei elemeket, de amikor egy dal úgy kívánja, saját csellójátékát többszörözi meg. 
2018 nyarán Great GreatGrandma címmel jelent meg első önálló albuma, melyen mindenki által ismert népdal motívumokból ihletet merítve készítette el saját bátor, és korszerű feldolgozásait. Az album mottója: Ükanyám dalai az én világomban.
4. Tiszafüred - Albatros kikötő Kövi Szabolcs, pánsíp 11:35
Kövi Szabolcs legújabb CD lemezéről, a meditatív Álomutazás című albumról játszik részleteket.

Néhány idézet a hallgatók a visszajelzéseiből: 
"Az Álomutazás felemelő, léleksimogató zene" “Csodálatos, léleknyugtató és lélekemelő album!" "Nem földi zene…”
Az előadó alkotásait nehéz a már ismert skatulyákba elhelyezni, ő maga spirituális világzenének nevezi munkáit. Komolyzenei pályán tanult, fő hangszerei a fuvola, pánsíp, egzotikus fúvós hangszerek a világ minden tájáról. Megfogalmazása szerint a zene azért képes olyan mélyen megérinteni a lelkünket, mert belül harmóniára vágyunk, - van bennünk egy kapu, ami a felsőbb igazságokhoz vezet. Ezt a kaput tudja megnyitni a nyugodt, konszonáns muzsika. 


weboldal
 
5. Tiszafüred - Stégbüfé - EBÉD!!! Latin Varázs, Szűcs Antal Gábor és Gál Péter 12:20
Latin Varázs
Szűcs Antal Gábor és Gál Péter előadása.


*** Ezen megállónál ebédet biztosítunk vendégeink számára. ***


LATIN VARÁZS
Szenzációs párosítás, egymásra talált a rock gitáros és a folk rock hegedűs.
Egy magyar-latin produkció, mely Kaliforniában is meghódította a spanyol ajkú latin közönséget!
Szűcs Antal Gábor gitárművész és Gál Péter hegedűművész igazi egymásra találása eredményeképpen jött létre ez a különleges produkció. 
Szűcs Antal Gábor, akinek mindegy, hogy latin zenét vagy kemény rockot játszik, csak élvezze a közönség. Számos ismert zenekarban és csapatban játszott már: Hungária, Skorpió, Dinamit, ős Bikini, Bojtorján és Latin Duó
Gál Péter komolyzenei pályán kezdte. 
A Kormorán Együttes alapító tagja és a legsikeresebb periódusának alkotó tagja egészen 1990-ig. Több élvonalbeli zenekar pályára állítója volt, mint producer és lemezkiadó igazgató. 2005-ben a Kormoran Memory Band egyik megalapítója.
A Latin Varázs formációnak megalakulását követően, már fél év múlva 2011 februárjában résztvettek egy nagysikerű amerikai és kanadai turnén.  Az elmúlt időszakban eddig hat alkalommal turnéztak az USA és Kanada számtalan városában. Európában konceteztek Bécstől Londonig, Londontól Párizsig, Párizstól Rómáig, és még sorolhatnánk Európa számtalan városát. Természetesen idejükbe belefért, hogy a magyarországi koncerttermekben is nagysikerű koncerteket adjanak.  

weboldal
6. Szabics Kikötő - Úszószínpad Ökrös Attila hegedűművész koncertje 14:20
FELTOTESALATTTARTALOM
7. Kormorán kikötő Rákász Gergely, koncertorgonista és Légtánc: New Step Fitnesz és Táncstúdió 15:20
- Rákász Gergely koncertorgonista előadása.
weboldal

Közben: 

New Step Fitnesz és Táncstúdió
- A New step fitnesz és táncstúdió nagyon sokrétű sportegyesület Szolnokról.  Az akrobatikus látványtánc oktatás mellett, már 3 éve járják az országot az Üzenet Táncszínház társulattal.  Több mint 10ezer fiatalnak mutatták be tánc showjukat az ország különböző városaiban, hatalmas sikerrel. Légtánccal is járják az országot!
Oktatók: Sánta Renáta, és Sánta Bettina

weboldal

 
1. ÚJdonság! Regisztráció és OPERUN futóverseny Miklósa Erika vezetésével 9:00
- Regisztráció

és

- OPERUN futóverseny Miklósa Erika vezetésével. 
9:30 - Futóverseny indulás

Helyszín: Morotva Kerékpáros Pihenőpark, Tiszafüred

Miklósa Erika: weboldal
 
Facebook Instagram